Apotheek

 

De apotheken in Noordwijk spelen een actieve rol in het samenwerkingsverband Wantveld, waarbij structureel overleg plaatsvindt met de verschillende disciplines. Wij werken nauw samen met de gevestigde huisartsen en fysiotherapeuten. Met elkaar zijn er afspraken gemaakt over de kwaliteit van de zorg. Deze zijn vastgelegd in diverse zorgprogramma’s, zoals diabetes, COPD, hart- en vaatziekten, hartfalen, incontinentie en ouderenzorg. Op deze manier verlenen wij met elkaar goede zorg dichtbij huis.

Onze apotheken in Noordwijk zijn:

 

Wij vormen samen met Apotheek de Schelft in Noordwijkerhout en Apotheek Voorhout in Voorhout één samenwerkingsverband onder de naam Samenwerkende Apotheken Bollenstreek. Alle apotheken zijn HKZ-gecertificeerd. Dit houdt in dat er volgens een beproefd kwaliteitssysteem wordt gewerkt en er kwalitatief hoogstaande en transparante zorg wordt geleverd.

Waar staan we voor?

 • Bij onze werkzaamheden in de apotheek vinden wij het belangrijk om mensgericht te werken. Dit betekent dat wij ons zo veel mogelijk richten op uw wensen en u zo goed mogelijk willen helpen.
 • Wij beseffen ons dat u vertrouwen heeft in onze apotheek en dat wij een belangrijke rol spelen bij uw gezondheid. Wij doen er alles aan om dit vertrouwen te behouden en een betrouwbare zorgverlener voor u te zijn.
 • Wij zijn uw specialist op het gebied van geneesmiddelen. Wij gebruiken onze kennis en deskundigheid op het gebied van geneesmiddelen om u zo goed mogelijk te begeleiden bij het gebruik van uw geneesmiddelen.
 • Vanwege de vele ontwikkelingen op het gebied van geneesmiddelen en door de snelle automatisering vinden wij het belangrijk om vooruitstrevend te zijn zodat wij u de best mogelijke zorg kunnen bieden.

 

Producten en diensten

Wij leveren een totaal pakket, zoals genees- en verbandmiddelen, farmaceutische hulpmiddelen, zelfzorgartikelen en hypoallergene cosmetica. De gangbare geneesmiddelen en geneesmiddelen die in acute situaties nodig zijn, liggen in voldoende mate op voorraad bij onze apotheken.
Voor patiënten die veel geneemiddelen gebruiken en daarbij niet (meer) voldoende overzicht hebben op het gebruik van de verschillende geneesmiddelen, bieden wij heen speciaal doseersysteem, een medicatierol. In overleg met uw huisarts is het mogelijk de geneesmiddelen in de medicatierol te leveren. Dit is een rol met geneesmiddelen voor één week, waarbij geneesmiddelen zijn verpakt in zakjes met afzonderlijke innametijdstippen. Op ieder zakje staan de naam van de ingesloten geneesmiddelen, de dag en het tijdstip waarop de inhoud moet worden ingenomen. Afhankelijk van de zorgverzekeraar worden verschillende eisen gesteld aan welke patiënten wel of niet in aanmerking komen voor levering van de medicatierol.

Bereiding geneesmiddelen

De huisarts of specialist kan een recept voorschrijven dat wij speciaal voor u moeten bereiden, bijvoorbeeld capsules, injecties, crèmes, zetpillen, etcetera. Alle bereidingen vinden plaats bij Apotheek Noordwijk aan Zee. Deze apotheek beschikt over moderne en uitgebreide bereidingsfaciliteiten.

Deskundig advies

In onze apotheken kunt u rekenen op een deskundig advies over het gebruik van uw genees- en zelfzorgmiddelen. Medicatiebewaking wordt toegepast bij geneesmiddelen en de verkoop van zelfzorgmiddelen. Daarnaast geven wij informatie over allerlei zaken die betrekking hebben op uw gezondheid en de geneesmiddelen die u gebruikt. Wilt u een persoonlijk consult? Dat is mogelijk in de apotheek of bij u thuis.
Door de farmacotherapie te optimaliseren willen wij een bijdrage leveren aan het verbeteren van het welzijn van onze patiënten. Dit doen wij door patiënten actief te monitoren, uitleg te geven en te benaderen als dat nodig is.

Deze zorg zien we als een continu proces en geven we inhoud door bijvoorbeeld:
 • Advies over medicijnen en gezondheid.
 • Een persoonlijk gesprek.
 • Inhalatie-instructie.
 • Informatie over diabetes, bloedglucosemeters en testmiddelen.
 • Controle op het veilig gebruik van uw receptgeneesmiddelen.
 • Een controle op veilig gebruik van zelfzorgmiddelen.
 • Adviezen voor goede huidverzorging.

 

Naast deze activiteiten leveren wij ook een aantal services, zoals:
 • De bezorgservice.
 • De herhaalservice.
 • Een medicijnpaspoort voor het buitenland.
 • Een medicatieoverzicht voor u zelf en andere zorgverleners.

 

Meer informatie over wat u van onze apotheken kunt verwachten en waarvoor u bij ons terecht kunt, vindt u in onze borchure ‘Welkom in de apotheek’.