App Van De Maand Januari: Versterk je enkel

App Van De Maand Januari: Versterk je enkel

App Versterk je enkel, Voorkom blessures

Waarom deze app?
Om uw geblesseerde enkel sneller te genezen en nieuwe blessures te voorkomen.

Voor wie?
Voor iedereen met enkelletsel en die zich voorbereid op het sportseizoen. Indien nodig met begeleiding van een fysiotherapeut. In de app zit de handleiding ‘professional’.

Wat biedt de app?
De app biedt informatie over het herstel van de enkele en het gebruik van een brace of tape. Er zijn duidelijke oefeningen (met video-uitleg). Ook biedt de app een preventief programma ter verbetering van de stabiliteit en de functie van de enkel.
De oefeningen duren een paar minuten en zijn overal uit te voeren. Er is een oefenschema van  8 weken, dat bestaat uit 3 sets oefeningen per week.

De oefeningen en het bijbehorende schema zijn afkomstig uit de 2BFit studie van het EMGO+ Instituut en zijn wetenschappelijk effectief bewezen voor een goed herstel van enkelblessures. De app wordt u aangeboden door VeiligheidNL.

Ervaring van een gebruiker:

Pluspunten:

  • Goede uitleg van herstel tot sporthervatting
  • Duidelijke oefeningen met video-uitleg
  • Mogelijkheid om een persoonlijk schema op te stellen

Minpunten: 

  • De app richt zich alleen op de enkel. Er is geen onderzoek naar een mogelijke relatie met een eventueel ander fysiek probleem.)

 

Praktische informatie: 

Apps zijn ongekend populair bij patiënten en zorgverleners. Welke zijn nuttig en betrouwbaar in de dagelijkse zorg op het Wantveld? In deze rubriek belichten we elke maand een bijzondere app of website, met commentaar van een gebruiker. 

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.