App van de maand: Thuisarts

App van de maand: Thuisarts

Een complete gezondheidsgids van uw huisarts

Apps zijn ongekend populair bij patiënten en zorgverleners. Welke zijn nuttig en betrouwbaar in de zorg? In deze rubriek belichten we elke maand een bijzonder app, met commentaar van een gebruiker.

Door : Esther de Jager, huisarts

 

Wat kunt u allemaal met de Thuisarts.nl-app?

  • Ziektes en klachten zoeken op Thuisarts.nl en opslaan in een persoonlijk profiel.
  • Uw vragen aan de huisarts noteren om uw afspraak voor te bereiden.
  • Uw behandeling invoeren.
  • Uw vervolgafspraak in de iOS/Android-agenda zetten.
  • Een herinnering instellen wanneer u uw medicatie moet innemen.

 

Huisartsen bevelen de app aan om voor, tijdens en na uw huisartsbezoek te gebruiken. Esther de Jager: “Ik gebruik de thuisarts veelvuldig in de spreekkamer om samen met patiënt te kijken naar de goede informatie die op de thuisarts staat, zodat mensen dit thuis nog eens rustig kunnen doorlezen. Leuk om te zien dat de thuisarts steeds meer gevonden wordt!”

thuisarts.nl

Zo vindt u bijvoorbeeld informatie over:

Gebruik van veel geneesmiddelen tegelijkertijd
Tekort aan schildklier medicijn

 

Voor wie?

Voor alle mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten , om gezond te blijven, die hun bezoek aan de huisarts willen voorbereiden of om zelf hun klachten aan te pakken.

 

Plus en minpunten:

Vaak staan er filmpjes, plaatjes of tekeningen bij met uitleg of instructies met duidelijke en betrouwbare informatie. Thuisarts.nl is een initiatief van het Nederlandse Huisartsen Gezelschap (NHG), de wetenschappelijke vereniging van huisartsen. De Thuisarts app heeft de juryprijs van de Health app award 2015 gewonnen en ziet de app als een aanzet tot de opschaling van eHealth

 

Reactie vanuit een andere discipline:

sigrid

 

Naam: Sigrid van Daal
Beroep: apotheker
Werkplek: Duinrand Apotheek Noordwijk

De Thuisarts.nl app geeft betrouwbare informatie over heel veel ziektes en klachten. Je kunt ook zoeken op lichaamsdeel, met duidelijke plaatjes. Dat is prettig als je niet precies weet op welke naam je moet zoeken voor je klachten.

Als ik een medicijngesprek voer met patiënten die veel geneesmiddelen gebruiken, informeer ik ze ook per brief over de informatie die te vinden is op thuisarts.nl.

Nieuwsberichten die in de kranten of op het journaal worden besproken, zoals onlangs het landelijke tekort aan schildkliermedicijnen, zijn bijna altijd ook terug te vinden in de app. Het zou een goede uitbreiding zijn als je voor deze nieuwsberichten een alert op je telefoon krijgt.

 

Praktische informatie over de app:

Bruikbaar op: Apple en Android , Prijs: Gratis!
Meer informatie vindt u via www.thuisarts.nl.

app

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.