Sportfysiotherapie

Als sporter werkt u bij Fysiotherapie Wantveld  Noordwijk – onder begeleiding van onze sportfysiotherapeut – actief aan uw eigen herstel. Bijvoorbeeld als u niet kunt sporten door een overbelastingsletsel of een acute blessure. Ook in de revalidatieperiode na een (gewrichts)operatie kan de specifieke deskundigheid van onze sportfysiotherapeut u weer snel op weg helpen.

 

De sportfysiotherapeut van Fysiotherapie Wantveld werkt samen met onder anderen sportartsen, Sport Medische Adviescentra (SMA’s), trainers/coaches en orthopaedisch chirurgen in Noordwijk en omstreken.

 

Voor wie is sportfysiotherapie bedoeld?

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens sporten en die zo snel mogelijk de sportbeoefening weer willen hervatten. Maar ook voor mensen die op een andere manier een blessure hebben opgelopen, waardoor ze niet in staat zijn te sporten. Tevens is de therapie bedoeld voor mensen die bijvoorbeeld de marathon willen lopen, maar niet goed weten hoe ze zich zonder blessures kunnen voorbereiden. Ook voor mensen die op dit moment niet sporten maar dat wel willen, kunnen hier terecht met vragen zoals: hoe pakt u het aan? Welke bewegingsprogramma’s zijn geschikt? En welke sport is geschikt bij een chronische ziekte of handicap?

 

Bij welke klachten is sportfysiotherapie effectief? 

  • Acute sportletsels (zoals knie- en enkelletsel)
  • Overbelastingsklachten (zoals achillespeesklachten)
  • Klachten tijdens het hervatten van sportactiviteiten
  • Revalidatie na een operatie

 

Bekijk hier de specialisaties van de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Wantveld Noordwijk.