Therapie en revalidatie

Fysiotherapie

De fysiotherapeuten van gezondheidscentrum Wantveld zijn allen registerfysiotherapeut. Dit houdt onder meer in dat zij voldoen aan de kwaliteitseisen van de beroepsvereniging van fysiotherapeuten (KNGF) en ingeschreven staan in het Centraal Kwaliteitsregister. Daarnaast zij alle fysiotherapeuten BIG-geregistreerd.

 

De fysiotherapeuten werken volgens de richtlijnen van het KNGF. Van cliënten wordt actieve inbreng verwacht tijdens revalidatie, oefensessies en beweegprogramma’s.

 

Revalidatie

Revalidatie kan noodzakelijk zijn om spoedig en zo goed mogelijk te herstellen na een blessure of een operatie. De (sport)fysiotherapeut is uw coach en begeleider tijdens het gehele herstelproces. Samen met de fysiotherapeut werkt u actief aan uw herstel.

 

Indien u door de gevolgen van de blessure of een operatieve ingreep niet naar de praktijk kunt komen, zal de fysiotherapeut u – zolang als dat nodig is – aan huis behandelen.

 

Medische trainingsprogramma’s

Dit zijn specifieke trainingen voor diverse spier- en gewrichtsproblemen. Elk programma wordt afgestemd op uw persoonlijke doelen, rekening houdend met de verminderde belastbaarheid door de aandoening. Bij de trainingen richten we ons op het verminderen van klachten en het beter functioneren met de aandoening.

 

Sportrevalidatie

De sportfysiotherapeut is dé deskundige op het gebied van blessurebehandeling en -preventie, en sport/bewegingsadvies. Daarnaast bent u ook voor revalidatie bij de sportfysiotherapeut aan het juiste adres. Iedere revalidatie begint met het maken van een sportanalyse, waarbij de begin- en gewenste eindsituatie in kaart worden gebracht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van krachtmetingen (Cybex) en coördinatietesten (MR-Systems). Deze en andere metingen worden ook gebruikt voor evaluatie van de voortgang tijdens de revalidatie.

 

De sportfysiotherapeut helpt u doelgericht te herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau. Hij zal daarom tijdens de gehele revalidatieperiode intensief contact houden met uw arts/specialist en met uw trainer.

 

Testen en meten

Om goed in kaart te brengen hoe uw gezondheidssituatie bij aanvang van therapie of revalidatie is, maken wij gebruik van hoogwaardige apparatuur. De metingen worden bij evaluaties herhaald om een objectieve indruk van de voortgang te krijgen.

 

  • Krachtmetingen: CYBEX-isokinesie, computergestuurde metingen van kracht- en krachtuithoudingsvermogen. Onze praktijk beschikt over ’s werelds meest geavanceerde apparatuur op het gebied van krachtmeting en -revalidatie: het CYBEX-systeem. De metingen geven een zeer betrouwbaar beeld over de huidige beenkracht bij cliënten. Wij maken bovendien gebruik van de CYBEX TEF MODULAR COMPONENT, die ons in staat stelt om de kracht van de rompspieren in staande positie te meten.

 

  • Kracht- en coördinatiemetingen & revalidatie: MONITORED REHAB SYSTEMS, software gesteunde meting van kracht en coördinatie. Door Nederlandse fysiotherapeuten ontwikkelde apparatuur waarbij alle vormen van krachttraining en functionele training in het revalidatieproces toegepast kunnen worden.

 

  • Kruisbandtesten van het kniegewricht met de: KNEELAX 3 van MONITORED REHAB SYSTEMS. De KNEELAX is als enige apparaat ter wereld in staat om op snelle en eenvoudige manier de laxiteit (losheid) van de knie te bepalen. Knieblessures met kruisbandproblematiek kunnen nu objectief en reproduceerbaar gemeten worden.

 

  • Metingen van het uithoudingsvermogen & revalidatie: TECHNOGYM BIKE MED en RUN MED. de fietsergometer en loopband van topmerk TECHNOGYM zijn uitgerust met speciale test- en trainingsfuncties. Testen en trainen van het aeroob uithoudingsvermogen is aldus mogelijk bij mensen met een sterk verlaagde conditie, maar ook bij getrainde sporters.

 

  • Wervelkolom metingen: SPINAL MOUSE-metingen, voor bepaling van stand en lenigheid van de wervelkolom. Bij klachten van de wervelkolom levert de SPINAL MOUSE op eenvoudige wijze zeer betrouwbare informatie. De metingen zijn niet belastend voor de cliënt met rugklachten en dus op ieder moment uitvoerbaar. Het resultaat van de meting wordt gevisualiseerd op het computerscherm en geeft informatie over de positie en beweeglijkheid van de gehele wervelkolom én de individuele wervels.