Thuisarts.nl leidt tot veel minder consulten bij huisartsen

Thuisarts.nl leidt tot veel minder consulten bij huisartsen

De website thuisarts.nl van het Nederlands Huisartsengenootschap (NHG) heeft geleid tot een drastische afname van het aantal telefonische en korte consulten bij de huisarts. Volgens onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum en het NHG namen deze consulten af met 12 procent. Het onderzoek is gepubliceerd in de British Medical Journal.

De onderzoekers hebben gegevens bekeken van bijna een miljoen Nederlanders over de drie jaren voor de start van thuisarts.nl in 2012 en de eerste drie jaar erna. De patiëntengroep ging in de periode 2009-2014 in totaal ruim 18 miljoen keer naar de huisarts.

Acht miljoen 
Naarmate het bezoek aan de website thuisarts.nl steeg, nam het aantal korte consulten en het aantal telefonische consulten bij de huisarts af. Aan het eind van de onderzoeksperiode bezochten 1,6 miljoen mensen de site en klikten daar 3 miljoen pagina’s aan.

Het aantal korte en telefonische consulten bij de huisarts lag in maart 2014 – aan het eind van de onderzoeksperiode – 12 procent lager dan in de periode voorafgaand aan de start van thuisarts.nl. Op jaarbasis betekent dat landelijk een afname van het aantal korte en telefonische consulten met ruim acht miljoen. Het aantal langere consulten nam juist iets toe.

Lees verder >

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.